Short Retraites

Ons short retraites even op een rijtje gezet. U kunt altijd binnenwippen zonder afspraak, en gebruik maken van de 1 daagse retraite maar u kunt ook een afspraak maken voor meerdere uren en meerdere dagen. Zeker als u gebruik wilt maken van de lunchmogelijkheden moet ik dit van tevoren weten i.v.m. voorbereidingen.

Wij zijn een ontmoetingsplek. En we willen graag de verbinding zijn van liefde voor uzelf en uw omgeving en vriendschappen, zoals verbinding maken met het nieuwe. Wij geloven in spontane gebeurtenissen, zodat de open inloop altijd toegang biedt voor de voorbijganger en buurtbewoners. Hierdoor geven wij mensen iets waardevols mee: jezelf kunnen zijn en uitspreken wat je mooi, prettig, fijn of moeilijk vindt. 

Bedoeld of onbedoeld, velen nemen iets blijvends mee naar huis: inzichten, energie, nieuwe keuzes en (nieuwe) vriendschappen, liefde, perspectief en mentale en spirituele genezing. 

Wij zijn een plek van spirituele healing, genezing, mentale zorg, mentale analyse, systeembenadering, ret, yoga, speedcoaching, mental coaching, maatschappelijk werk, ervaringsdeskundigheid, rituele waters en art as therapy. 

U kunt kort binnenlopen of wat langer genieten van de retraites. U kiest een style uit naar keuze. U beslist, 3 of 6 uur of u kiest voor meerdere dagen. Wilt u met familie, vrienden of collega’s komen, maak dan een afspraak voor een kennismaking. Kosten zijn naar rato. U kunt ook verschillende retraites samenvoegen.  

  • Healing retraite 

We komen in contact met je kwetsbaarheid en maken contact met je innerlijke kracht of broncontact dat jouw eigenwaarde heet en voor liefde voor jezelf staat. Vaak zorgt chaos ervoor dat we er niet altijd aan toekomen om liefdevol met jezelf en de wens om te gaan. Wat we echt willen, komt zo op de achtergrond te staan. Ook kunnen we mentaal of lichamelijk zwak worden. De healing is het bewustwordingsproces dat op gang komt door samen te kijken naar wat er op psychologisch en spiritueel gebied gebeurt.

  • Systeembenadering retraite 

De systeembenadering bekijkt mensen in de context van hun relaties tot andere. Met name het gezin van herkomst is belangrijk voor de vorming van de persoonlijkheid. In het algemeen kun je zeggen dat een systeem een verzameling mensen is die als een geheel functioneert. Familieopstelling – vanuit een holistisch kader kun je de mens als delen zien die samen een eenheid vormen, zoals de verschillende rollen die je hebt op school, op je werk, in je vriendenclub of in je familie. Al deze verschillen rollen maken samen uw persoonlijkheid. Verschillende rollen en verschillende verwachtingen van mensen in ons systeem zorgen voor bepaald gedrag en gevoelens. Bijvoorbeeld uw vader eiste discipline en uw moeder eiste zorgzaamheid. Deze zaken doen een appèl op uw huidige gevoelsleven. 

  • Speedcoaching retraite 

Binnenlopen met een vraag en snel de analyse en het antwoord vinden. Peggy fungeert als Love Dokter en is ook in te huren. Kortdurende hulp met doktersjas en zandloper. Rituele waters, en koek. Geluk staat boven op rollenspel.  

  • Mental coach retraite 

Vind je innerlijk motivatie en win de strijd met jezelf en je omgeving. Weet waar je het voor doet en behaal je echte doelen. Werk met de law of attraction en vul de wensencirkel van Lee in. Vind perspectief uit dingen die in de wereld gebeuren en houd controle en zelfvertrouwen.

  • Innerlijke familieretraite 

Jezelf vanuit een nieuw -ander- perspectief bekijken. Goed voor het integratieproces. Vaak als we in harmonie ons gedrag kunnen projecteren en volledig kunnen voelen, kunnen we ook veilig wijzigingen aanbrengen. 

  • Stoelyoga retraite 

Oefeningen en ademhaling. Allemaal ter bevordering van healing en genezing van lichaam en geest. Het is een toegankelijke manier om jezelf te genezen. Ontstaan met Edine bij Peggy Mental Coaching 

  • Trancedans retraite 

Wij zetten muziek naar keuze op en dansen onze zorgen weg. We maken lichamelijk contact via onze handen en gebruiken middelen zoals Floridawater, Rose water, Alcolade om te aarden.

  • NLP retraite 

NLP is de basis van het mental coach-werk. Tony Robbins is de inspiratie voor het werk lang geleden tijdens de studentenperiode als maatschappelijk werk. Met veel moeite haalde Peggy toen haar hbo-diploma. Vooral door het NLP-denken motiveerde zij nieuw gedrag om zichzelf verder te helpen. Zij heeft inmiddels ook door NLP psychologie en museologie gestudeerd, beide echter niet afgerond. Maar wel voldoende inspiratie opgedaan.  

  • Ervaringsdeskundigheid retraite

Het is altijd moeilijk als je in crisis raakt. Toch is het fijn te weten dat als je in de put raakt er zorg is die helpt. Mochten we er samen niet uitkomen, dan verwijs ik door naar de reguliere zorg. Ik heb zelf het nodige meegemaakt. Ik vertel er graag over, mocht dit een aanvulling zijn op uw klachten.  

Art as Therapy retraites

De basis van mental coaching en de healing vindt plaats in een kunstrijke omgeving. Deze kunst vormt de basis en helpt bij ordening en genezing. Ook kan er geschilderd worden en kan er gezongen worden, zoals karaoke. Allemaal als hulpbron voor genezing.

Al deze retraites zijn op basis van de ontologie en filosofie en over heel de wereld. De westerse filosofie met Socrates en Plato, islamitische mystiek en sufi poëzie met “de zoektocht naar zekerheid” van Al-Ghazali, klassieke Indiase filosofie: de wereld in zes systemen, de denk- en leefsystemen, Boeddha en de boeddhistische filosofie: wie we vandaag zijn, komt voort uit onze gedachten van gisteren en onze huidige gedachten vormen ons leven van morgen; ons leven is de schepping van onze geest, China en de Chinese filosofie; Yang en Yin, Bantoe-filosofie typeert als de Afrikaanse filosofie uiterlijk en ook onzichtbare natuur, al deze wereldfilosofieën vormen de basis van de ontwikkeling van de retraites. 

De retraites kunnen worden geboekt voor groepen van maximaal 8 personen. Maar u kunt ook alleen komen. De duur van de miniretraite is tussen de 3 en 6 uur. Altijd na afsluiting kunt u gebruikmaken van een lunch zoals soep, broodjes, salade, gebak en champagne (alcoholvrij). 

De werkwijze 

Samen onderzoeken wij in een gesprek welke richting je uit wilt en hoe je dat wilt via mental coaching, healing, familieopstelling, art as therapy, stoelyoga, ervaringsdeskundigheid, NLP, trancedans, innerlijke familie, speedcoaching (retraite vanaf 3 uur met minimaal 5 pers.) Je kiest dus wat je allemaal zou willen en met hoeveel personen je wilt komen en voor hoelang. kan ook van alles een beetje dat maakt het spannend en typisch iets van Peggy Mental Coaching.

De miniretraite is een combinatie van tijd voor jezelf, je familie en vrienden. Via de verschillende methodes komen we aan geluk en genezing en perspectief. Het is voor jou /jullie als je niet zit te wachten op een lang coachtraject, maar wel de diepte in wil!

Je kunt een middag bestellen en je kunt alleen komen, maar je kunt ook met vrienden en familie komen. We spreken dan eerst alleen af. Zo kun je dan samen met mensen waar je liefde voor voelt samen genieten van een analyse en een workshop.

Tijdens de retraite gaan we lang in op zaken als eigen liefde en perspectief. Onze inspiratie is de god van verschillende stromingen. Allah, God, Boeddha, Krishna, maar ook de mens zien wij als God. Zo kun je jezelf en elkaar als God benaderen. Laat je verrassen en kom 3 uur of meer naar de galerie toe. Er is water, koffie, thee en limonade aanwezig.  

Witte doeken short retraites