Huidige Tentoonstelling

Stacey Tyrell ©

Huidige tentoonstelling

De Huidige tentoonstelling in de galerie is de serie ‘Backra Build’ van Stacey Tyrell te zien. Een serie egowerken die tonen dat het bleken van je huid niet het allerergste is en dat dat vooral kan ontstaan vanuit de druk van het schoonheidsideaal. De foto’s kunnen als serie gekocht worden of er kunnen enkele stuks gekocht worden. Voor iedereen die de tentoonstelling ziet geldt vaak dat er een upliftend proces in gang wordt gezet en dat obstakels gemakkelijker overwonnen worden. 

Bio

Stacey Tyrell is geboren en opgevoed in Toronto, ON, Canada. Zij studeerde aan de OCAD University studie richting Photography.

Haar werk behandelt overwegend thema’s van identiteit, ras en erfgoed zoals het betrekking heeft op postkoloniale samenlevingen en de Caribische Diaspora. Haar werk is verschenen in voorstellingen zoals Flash Forward 2012 bij de Magenta Foundation, hedendaagse Afrikaanse Canadese fotografie in het Royal Ontario Museum en het Canadese Museum voor Immigratie in Pier 21, MLK50 op de Places of Arts, PQ en Photography NOW 2009 bij het Centrum voor Fotografie in Woodstock, NY.

Haar beelden maken deel uit van Heritage Canada en de permanente collecties van de Montreal Arts Interculturels collecties en zijn verschenen in Europese publicaties, Marie Claire South Africa, Pictures From Paradise: een overzicht van hedendaagse caraïbische fotografen, Canadian Art Magazine, ARC Magazine, Prefix Photo En Applied Arts Magazine.

Zij heeft ook deelgenomen aan diverse panels, waaronder de Canadese Raad voor de Kunst Next Generation Sounding 2013. Ze is momenteel gevestigd in New York.

THE BASEMENT

Peggy Mental Coaching is een Art is Therapy praktijk in een kunstgalerie. Galerie Cultural Speech bestaat sinds 2011 en zet al jaren de belevenis voorop. De galerie is ingericht rondom het thema identiteit. Dit uit zich zowel in de selectie van kunst, als in het aanbod van coaching en workshops. Naast de vaste tentoonstelling beschikt de galerie over een kunstruimte die gelegen is in het souterrain, genaamd THE BASEMENT. In de wisselende tentoonstellingen in the Basement komen kunstvormen samen tot een unieke belevenis.